ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ - ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ



Συνάδελφοι συνταξιούχοι Δημοσίου της περιφερειακής ενότητας Πειραιά, ο Σύνδεσμος Πολιτικών συνταξιούχων Πειραιά σύμφωνα με το άρθρο 8 του καταστατικού του, μας καλεί σε ετήσια τακτική Εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στα Γραφεία του Συνδέσμου ( Νοταρά 53 ) ώρα 10.00 πμ.

Μπροστά στη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ( ΕΚΣΔΗ) απευθύνει πλατύ κάλεσμα:

· Προς όλους τους συνταξιούχους Πειραιά που δεν έχουν κάνει ακόμα το πρώτο βήμα, να οργανωθούν στον Σύνδεσμο Συνταξιούχων Δημοσίου με την άμεση εγγραφή τους, ώστε να λάβουν μέρος στις επερχόμενες εργασίες της Γ. Σ. και στην εκλογή των οργάνων του Συνδέσμου.

· Προς τα μέλη του Συνδέσμου να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική συνέλευση, να εμπιστευθούν και να ενισχύσουν με τη ψήφο τους την ΕΚΣΔΗ.

Στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης βάρβαρης αντισυνταξιουχικής-αντιλαϊκής επίθεσης η ενεργός συμμετοχή όλων μας αποτελεί προϋπόθεση για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας και την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Συμμετέχουμε μαζικά και ουσιαστικά στις εργασίες της Γ.Σ. ώστε η συζήτηση που θα αναπτυχθεί να είναι γόνιμη και οι αποφάσεις για την επόμενη τριετία να είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών. Δεν περιοριζόμαστε στην τυπική υπερψήφιση ή όχι του απολογισμού δράσης του απερχόμενου Δ.Σ. Στο επίκεντρο της συζήτησης εκτός από τα καυτά θέματα της επανάκτησης απωλειών και κεκτημένων, για άλλη μια φορά θα πρέπει να τεθεί το θέμα της ανασύνταξης του κινήματος των συνταξιούχων, με τα μέλη μας αποφασισμένα να μπουν μπροστά, αναγνωρίζοντας ότι τίποτα δεν αλλάζει, τίποτα δεν χαρίζεται αν δεν το διεκδικήσουμε αγωνιστικά, δυναμικά.

Το επόμενο διάστημα η αντιλαϊκή – αντεργατική – αντισυνταξιουχική επέλαση θα ενταθεί. Η τρίτη, πιο βάρβαρη αξιολόγηση εξασφαλίζει μόνο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Η κυβέρνηση αποφασισμένη να ικανοποιήσει τα αφεντικά της (ΣΕΒ , ΕΕ & όλους τους θεσμούς) ,και να χειραγωγήσει τον λαό, αφήνει το καρότο και πιάνει το μαστίγιο, εντείνει την κρατική καταστολή και προχωρά στον περιορισμό των συνδικαλιστικών, απεργιακών δικαιωμάτων. Δεν θα το επιτρέψουμε

Για έγκριση και ψήφιση από τη Γενική Συνέλευση Διαμορφώνουμε τα αιτήματά μας με κριτήριο τις ανάγκες των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες, κόντρα στα εγκληματικά σχέδια των αστικών δυνάμεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,Ε.Ε. και επιχειρηματικών ομίλων.

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Για το σκοπό αυτό απαιτείται:

· Ευρύτερη συμμετοχή των συνταξιούχων στη δράση. Εγγραφή στο συνδικαλιστικό τους όργανο. Συμμετοχή τους στη ζωή του Συνδέσμου.

· Ενδυνάμωση της ΣΕΑ, του ταξικού πόλου του συνταξιουχικού κινήματος, συντονισμό με το ταξικό εργατικό κίνημα, όπως και του διεκδικητικού αγωνιστικού μετώπου όλων των κοινωνικών δυνάμεων που χτυπιούνται από την μονοπωλιακή πολιτική.

Παλεύουμε για να αποτρέψουμε:

· Τα νέα πιο επαχθή μέτρα που θα έρχονται μετά από κάθε διαπραγμάτευση, για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων.

· Τις πολιτικές δυνάμεις και συμβιβασμένες πολιτικές ηγεσίες που υπονομεύουν και εμποδίζουν την αναγκαία αγωνιστική απάντηση.

Για τον σκοπό αυτό απαιτείται :

· Αλλαγή συσχετισμού δύναμης στην Διοίκηση του Συνδέσμου και της ΠΟΠΣ

· Αλλαγή προσανατολισμού και αντίληψης

· Εκδημοκρατισμός στην λειτουργία των οργάνων και του καταστατικού.

Η ενίσχυση της ΕΚΣΔΗ εγγυάται σωματείο ζωντανό, αγωνιστικό διεκδικητικό, σωματείο που ο κάθε συνταξιούχος δε θα νοιώθει μόνος, αδύναμος και ευάλωτος. Θα ζει με τις αρχές της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της αλληλεγγύης.

ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

· Θα έχει καλύτερη πληροφόρηση για όλα όσα τον αφορούν

· Θα γνωρίζει τα δικαιώματά του. Θα έχει υποστήριξη για την αντιμετώπιση των καθημερινών του προβλημάτων

· Θα ξεπερνά την μοιρολατρία, τον εκφοβισμό από την προπαγάνδα του τίποτα δεν γίνεται άρα το μόνο που μένει είναι να σκύβει το κεφάλι

· Μέσα από έναν Σύλλογο μαχητικό μαζικό θα ακούγεται δυνατά η φωνή του, γιατί αλλιώς χτυπάς με ένα δάκτυλο και αλλιώς με μια γροθιά.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΤΑΝ ΜΟΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΤΕΤΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΠΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


· Κατάργηση ΟΛΩΝ των αντιασφαλιστικών νόμων.

· Αποκατάσταση ΟΛΩΝ των απωλειών

· Επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.

· Λέμε όχι στον επανυπολογισμό , που θα επιφέρει περαιτέρω μείωση των συντάξεων έως και 18% από 1-1-2019, τη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, και τον αυτόματο κόφτη που σε κάθε περίπτωση μπορεί να ενεργοποιηθεί

· Ενιαίο ,καθολικό, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας.

· Να μπει τέλος στην φορολογική αφαίμαξη των συνταξιούχων.

· Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχειά του μεγάλου κεφαλαίου.

Αγωνιζόμαστε:

· Για την μονομερή διαγραφή όλου του χρέους.

· Για την κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντισυνταξιουχικών, αντιλαϊκών νόμων.

· Για τη ρήξη με την Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., ΕΚΤ. και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

· Για να συμβάλλουμε στο χτίσιμο του αναγκαίου μαχητικού ταξικού-λαϊκού τείχους αντίστασης ,ώστε να μην περάσουν τα μέτρα αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος της προοπτικής για άλλη κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα συμφέροντα των πλουτοκρατών.



Αυτή την κοινωνία και οικονομία μόνο η λαϊκή εξουσία θα την εφαρμόσει. Γι αυτήν την εξουσία αγωνιζόμαστε. Τέτοια κοινωνία θέλουμε για μας και τα παιδιά μας.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+