ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Την Παρασκευή το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των συνταξιούχων


«Το κίνημα των συνταξιούχων από τον αγώνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Δεν θα υποταχθεί, δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα». Με αυτά τα λόγια ο Δήμος Κουμπούρης, μιλώντας στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων, έδωσε το στίγμα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Παρασκευή 15/12στο Σύνταγμα στις 5 μ.μ.
Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων διατράνωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε γενικό πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε αποφασιστική, αδιάκοπη δράση, οργάνωση και πάλη. Είμαστε όλοι και όλες στον αγώνα και δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης».
Απαντώντας στην κυβερνητική τακτική και προπαγάνδα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δ. Κουμπούρης, υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση, με άλλοθι τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, εγκαινιάζει νέες τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, την νέα καρατόμηση που ετοιμάζει, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της "προσωπικής διαφοράς" σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ».
Με αυτά τα επιδόματα φτώχειας, σχολίασε, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει πως «ο νέος προϋπολογισμός για το 2018 δίνει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία - Περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά μαζί με τις νέες περικοπές στις συντάξεις μας, στους μισθούς αποδείχνουν ότι η δυστυχία των συνταξιούχων, των εργαζομένων και του λαού αποτελεί τη βασική προϋπόθεση των επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση των κερδών τους. Μας ρίχνουν κυριολεκτικά στον Καιάδα για τα κέρδη των ολίγων. Αυτή είναι η ανάπτυξη που προπαγανδίζουν».
Τέλος, κάλεσε τους συνταξιούχους να στηρίξουν επίσης την πανεργατική απεργία των συνδικάτων την Πέμπτη, να δώσουν μαχητικό «παρών» στις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος σε όλη τη χώρα.
Στο πρόβλημα των πολύχρονων καθυστερήσεων στην απονομή οριστικών συντάξεων, που παρά τις υποσχέσεις δεν λύνεται, αναφέρθηκε ο Χρήστος Μπουρδούκης, εκ μέρους των συνταξιούχων του Δημοσίου. Οπως κατήγγειλε, οι νέες συντάξεις που βγαίνουν είναι μικρότερες κατά 25% έως και 30%, ενώ και στους παλιούς συνταξιούχους το νέο τσεκούρι θα φανεί από τον επανυπολογισμό και το κόψιμο της «προσωπικής διαφοράς», που ήδη ψήφισε η κυβέρνηση.
Στη φτωχοποίηση των συνταξιούχων αναφέρθηκε ο Τάσος Γεωργιάδης, από τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, υπογραμμίζοντας ότι αυτή «είναι η βάση της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ την ίδια ώρα πανηγυρίζουν για τους οικονομικούς δείκτες που πιάνουν...».
Στο τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης 2.500 συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, οι οποίοι αν και έχουν όλες τις προϋποθέσεις δεν λαμβάνουν σύνταξη επειδή τα χρέη τους προς τον ασφαλιστικό τους οργανισμό ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ, αναφέρθηκε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, καταγγέλλοντας ότι η άρνηση της κυβέρνησης να δώσει λύση, έχει οδηγήσει εκατοντάδες στην εξαθλίωση και στα συσσίτια.
Τη διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων ανέδειξε ο Γιάννης Γουσέτης, εκ μέρους των συνταξιούχων δικηγόρων, απαιτώντας την ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων και την επιστροφή του κλεμμένου ιδρώτα των ασφαλισμένων.
Στη συνεχιζόμενη καθυστέρηση των συντάξεων και των εφάπαξ των ναυτικών αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ζαφειρούδης, μιλώντας εκ μέρους του ΠΕΣ-ΝΑΤ, ενώ κατήγγειλε ότι ακόμα και η επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων από τις εισφορές Υγείας φορολογήθηκε!

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+