ΕΝΦΙΑ – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις



Την «πλάτη» στο δίκαιο αίτημα των Συνταξιουχικών Συλλόγων, Σωματείων και άλλων μαζικών οργανώσεων, να απαλλαγούν από την υποχρέωση πληρωμών ΕΝΦΙΑ, για τα ιδιόκτητα κτήρια κτίρια που χρησιμοποιούν για την αυτοστέγασή τους, γύρισαν για άλλη μια φορά, σε αγαστή σύμπνοια, η Κυβέρνηση ΣΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και η Νεοδημοκρατική   αξιωματική αντιπολίτευση.
Πιο συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που συζητήθηκε και ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις», Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισαν  τη σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, ώστε Σύλλογοι συνταξιούχων, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Kέντρα, να απαλλαγούν για κοινωνικούς λόγους από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για τα ιδιόκτητα κτίρια που χρησιμοποιούν για τη στέγαση των γραφείων τους.

Στηλιτεύοντας την ουσία του επίμαχου νομοσχεδίου, οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογράμμισαν στη Βουλή ότι «τα εξοντωτικά ποσά» φόρων μέσω του ΕΝΦΙΑ, τα οποία χρεώθηκαν σε Συλλόγους Συνταξιούχων και Σωματεία εργαζομένων για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, δεδομένων των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. 

Είναι παράλογο από τη μια να απαλλάσσονται ΜΚΟ και αθλητικά σωματεία και ταυτόχρονα η Κυβέρνηση να θεωρεί ότι  Σύλλογοι Συνταξιούχων και Συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων δεν εκπληρώνουν κοινωφελείς σκοπούς, πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου. 

Αποκαλυπτική εν προκειμένω είναι η τοποθέτηση στη Βουλή του εισηγητή της ΝΔ Γ. Βρούτση, ο  οποίος απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση είπε επί λέξει  «μη φοβάστε, μαζί θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, όλες οι διαχωριστικές γραμμές και οι αντιπαραθέσεις εξαφανίζονται, δεν μπορούν να κρύψουν πως γίνονται για λογαριασμό του κεφαλαίου, για αποπροσανατολισμό ή και ενσωμάτωση της λαϊκής συνείδησης. Μαζί ψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο όπως και όλους τους προηγούμενους αντισυνταξιοδοτικούς νόμους. Σε αγαστή συνεργασία πορεύονται στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Αυτό που τους απασχολεί είναι πως θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη λαϊκή δυσαρέσκεια, εργαζομένων και συνταξιούχων, να μετατραπεί σε οργανωμένη αντεπίθεση, πως θα εμποδίσουν την ανάπτυξη της ταξικής πάλης.

Η ΣΕΑ συνεχίζοντας την αγωνιστική πορεία της, με ομόφωνη απόφαση όλων των δυνάμεών της, με αφορμή τη 10 Οκτώβρη που είναι αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία, την μετατρέπει σε ημέρα αγώνα και διεκδίκησης με βάσει τα προβλήματα που μας έχουν «φορτώσει»  όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

Οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων ανυποχώρητα θα διεκδικήσουν  δυναμικά τα δίκαια αιτήματά τους για 
   
-         αποκατάσταση των απωλειών και των κεκτημένων
-         κατάργηση των αντιασφαλιστικών αντισυνταξιουχικών αντιλαϊκών νόμων.
Θα απαιτήσουν νέες κατακτήσεις και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Συνάδελφοι

όλοι στη δράση, όλοι στον αγώνα, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις.


Στις 3 Οκτώβρη να βουλιάξει η Αθήνα.       

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+