Ανακοίνωση για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ


Σχετικά με το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα με ανακοίνωσή της σημειώνει: 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πανηγυρίζει που "η χώρα βγήκε στις αγορές", για νέο δάνειο. Το νέο δάνειο θα προστεθεί, επίσης, στο κρατικό χρέος που καλείται με δυσβάσταχτα μέτρα να πληρώσει ο λαός, ενώ δεν ευθύνεται για αυτό. Όλους εμάς μας περιμένουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου και νέα αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%!
Την ίδια ώρα με τα πανηγύρια της κυβέρνησης εκδιδόταν και η εγκύκλιος που υλοποιεί το 4ο μνημόνιο για το νέο μισθολόγιο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).
Ήδη οι χαμηλόβαθμοι ε.ε. συνάδελφοι ξέρουν, ότι ο μισθός τους έχει μειωθεί. Όλοι πλέον ξέρουν, τι σημαίνει το κυβερνητικό τέχνασμα - κοροϊδία με την "προσωπική διαφορά", που πρώτοι γεύτηκαν οι συνταξιούχοι: είναι η επόμενη περικοπή μισθού των εν ενεργεία χαμηλόβαθμων συναδέλφων, που θα συμβεί με την πρώτη ευκαιρία. Στους χαμηλόβαθμους πάλι, με τις περισσότερες κατά τεκμήριο διανυκτερεύσεις εντός υπηρεσίας το μήνα, από τη μία τους κόβουν το μισθό, από την άλλη τους δίνουν αποζημίωση για νυχτερινά. Με άλλα λόγια: δώρο - άδωρο! Παράλληλα δεν γίνεται κουβέντα για αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης, που "πάει σύννεφο", για την πλειοψηφία των στελεχών.
Αν τώρα συγκρίνει κάποιος τους μισθούς του τελευταίου και του πρώτου στην ιεραρχία θα βρει χάος: 1/4,47 (κατώτερος Γ κατηγορίας και ανώτατος Α΄ κατηγορίας). Αλλά και σε όσες περιπτώσεις υψηλόβαθμων στελεχών προκύπτουν υψηλότερες αποδοχές με τον νέο νόμο, η διαφορά μπορεί να καταβληθεί με δόσεις σε διάστημα … 4 ετών!
Ο πέλεκυς πέφτει επίσης βαρύς και με διάφορους τρόπους στα επιδόματα επικινδυνότητας (πτητικό, αλεξιπτωτιστών, καταδυτικό κλπ), με το πρόσχημα του νοικοκυρέματος. Για παράδειγμα δεν θα το παίρνουν όλοι όσοι θα έπρεπε, καθώς μπαίνει πλαφόν "Μέγιστου Αριθμού Δικαιούχων"! Επίσης παύει η χορήγηση του επιδόματος σε όσους μετατίθενται από την επικίνδυνη υπηρεσία για υπηρεσιακούς λόγους. Η κυβέρνηση, δηλαδή, αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στην υγεία που έχει ήδη υποστεί το κάθε στέλεχος εξαιτίας της επικίνδυνης δουλειάς. Η λογική του επιδόματος επικινδυνότητας δεν είναι γιατί το προσωπικό κινδυνεύει απλά, αλλά γιατί καταπονείται η υγεία του με συνέπειες που κουβαλάει για μια ζωή.
Συνεπώς και με την εξέλιξη αυτή για το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ, που συνήθως οι κυβερνήσεις τους κλείνουν το μάτι ότι θα έχουν δήθεν "ιδιαίτερη" μεταχείριση, αποδεικνύεται ότι τα προβλήματα δεν έχουν τέλος!
Η λύση των προβλημάτων, ή έστω ένα φρένο στο μεγάλο κατήφορο, δεν πρόκειται να έρθει από μόνη της και από τους "πάνω".
Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα!
Είναι η δράση των στελεχών μέσα από τις Ενώσεις τους, με την όσο γίνεται πιο ενεργή συμμετοχή όλων.
Είναι στο πλάι του λαού που αγωνίζεται για το δίκιο του, για μια καλύτερη ζωή!».

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+