ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Συνάδελφοι,
 κάποια σχόλια ………

Α. Για την Υγεία
Απόφαση των Συνεδρίων της Ομοσπονδίας μας αλλά και διεκδίκηση του Συνταξιουχικού κινήματος αποτελεί το αίτημα:

-          Δωρεάν δημόσια υγεία για όλο το λαό
-          Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της υγείας

Η Υγεία πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα προς πλουτισμό

Ημερίδες με θέματα τύπου «δικαιώματα των ασθενών» κατά την άποψή μας γίνονται σκόπιμα.
Διοχετεύουν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση στο «φακελάκι» ή στις “ανώνυμες καταγγελίες ασθενών και συγγενών για να καταγγελθούν δήθεν “οι επίορκοι γιατροί” χωρίς να θιγούν τις εγκληματικές μεταρυθμίσεις που περικόπτουν τις παροχές σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σπρώχνουν την υγεία στην ιδιωτική πρωτοβουλία χρηματοδοτώντας την από τον κρατικό προυπολογισμό δηλ. από τις χιλιοκομένες μας συντάξεις.
Η σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα(ΕΔΙΤ) θα καταστήσει την Κοινωνική Περίθαλψη παρελθόν.

Οσοι δεν έχουν να πληρώσουν θα πεθαίνουν!

Β. Για τις περικοπές των συντάξεων
Το Ενιαίο Δίκτυο για άλλη μια φορά σπρώχνει τους συνταξιούχους στην δικαιοσύνη. Τους καλεί να υποβάλλουν Αιτήσεις στον ΕΦΚΑ για την επιστροφή παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, που όπως λέει, συμβάλει σε επιπλέον μείωση των συντάξεων μας.

Σύμφωνα με το Δίκτυο αλλά και απόψεις «έγκριτων νομικών» που τα κανάλια κάθε μέρα φιλοξενούν, πρόκειται για λανθασμένη παρακράτηση, για παράβαση του νόμου,  για κακή ερμηνεία του νόμου, για λάθη…….

Συνάδελφοι δεν πρόκειται για λάθος.

Τέτοιου είδους δημοσιεύματα, τοποθετήσεις και απόψεις είναι επικίνδυνες, Στόχο έχουν την ενσωμάτωση της συνεχώς διογκούμενης δυσαρέσκειας και αγανάκτησης, και τον αποπροσανατολισμό. Πρόκειται για καθολική επίθεση στη συνείδηση του λαού, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Με νόμους, τροποποιήσεις, εφαρμοστικούς νόμους, εγκυκλίους, και αναδιαρθρώσεις  όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, έχουν επιβάλλει και επιβάλλουν όλο και πιο βάρβαρα αντιλαικά μέτρα, πρόκειται για μέτρα ταξικά που εφαρμόζονται για λογαριασμό των μονοπωλίων με τη σύμφωνη γνώμη των αστικών δυνάμεων, της Ευρωπαικής Ενωσης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Αποτελούν βασικές επιλογές του Κεφαλαίου.

Οι συνταξιούχοι ας το λάβουν σοβαρά υπ΄όψη. Να μην παρασύρονται από τις σειρήνες. Διέξοδο δεν πρόκειται να βρούν στις προσφυγές και τις ενστάσεις. Λύση στα πρόβληματά τους θα φέρει η οργανωμένη πάλη τους ενάντια στην φιλομονωπολιακή πολιτική από όπου και αν προέρχεται.

                                                                                                                                                 Σ. Ακζώτη

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+