Πρόσκληση για κινηματογραφική προβολή αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά






20/4/2017


                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Προς όλους τους συνταξιούχους,

για συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει το Δ.Σ. του Συνδέσμου, αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Την Παρασκευή 28/4/2017, στον κινηματογράφο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ» (Ιουλιανού 42-46) στις 6.00 το απόγευμα, πραγματοποιείται εκδήλωση με:      

Ομιλία για τις επιπτώσεις που έχουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στους μισθούς, συντάξεις, στην ζωή μας και των οικογενειών μας και

Προβολή της ταινίας «Συντροφικότητα».

Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά με μαζική συμμετοχή μας στους αγώνες.

Σας περιμένουμε.


(Είσοδος: 3Ευρω)



                                                  Το Δ.Σ









Συναγωνιστες συναγωνιστριες

Φιλες και φιλοι



Στη σημερινή μας εκδήλωση Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του '36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους στην Καισαριανή την 1η Μάη του '44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας τους σημερινούς αγώνες για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά!
Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.
Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, για τη νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, τη νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, για τη νέα επιδρομή στις συντάξεις, τον περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τη θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, την εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, τους πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, την ενεργοποίηση του αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.
Με το νέο μνημόνιο το λεγόμενο επικαιροποιημένο στόχος είναι, η παραπέρα μείωση των συντάξεων που ήδη δίνονται, με την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», άλλο ένα μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων αφού όχι μόνο θα περικόψουν την προσωπική διαφορά αλλά η σύνταξή μας θα μειωθεί παραπέρα, από τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση εισφορών την εκτίναξη των λογαριασμών ΔΕΗ και άλλων τιμολογίων
Τα παραπάνω είναι η μια μορφή της επίθεσης που δεχόμαστε γιατί ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών.
Η 1η Μάη 2017 μας βρίσκει στο μάτι του ιμπεριαλιστικού κυκλώνα. Οι εστίες των πολεμικών συγκρούσεων εκτείνονται από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία και συμμετέχουν δραστήρια τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και οι κυβερνήσεις των γειτονικών χωρών. Στόχος όλων αυτών, το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων ελληνικών και ξένων μονοπωλιακών ομίλων.
Ο πόλεμος στη Συρία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κι έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους, είναι αποτέλεσμα ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και μιας πολύμορφης ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Δείχνει, πως ο καπιταλισμός, που αυξάνει τα πλούτη μιας «χούφτας» εκμεταλλευτών, «γεννά» την ίδια ώρα κρίσεις, κοινωνικά προβλήματα. Γεννά τον πόλεμο, την προσφυγιά, με οδυνηρές συνέπειες για εκατομμύρια εργαζόμενους, λαϊκούς ανθρώπους.


Το ΝΑΤΟ εκτείνεται με στρατό και στόλο από τη Βαλτική μέχρι τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας, τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλίων στην περιοχή, έναντι των ανταγωνιστών τους.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πατώντας στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, «βελτιώνει» τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Προχώρησε ακόμη παραπέρα. Προσκάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, συμφώνησε με τις ΗΠΑ την επέκταση της στρατιωτικής βάσης της Σούδας, στηρίζει όλα τα επιθετικά ΝΑΤΟικά σχέδια. Δίνει επίσης δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ.

Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.
Συναγωνιστές -ιες
Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας, θέλουμε κι άλλους συνταξιούχους δίπλα μας, δίπλα στη νέα γενιά που την καταδικάζουν να βιώσει τη σκληρή και βίαιη εκμετάλλευση
Παλεύουμε για τα δικαιώματά των συνταξιούχων αλλά και όλων των εργαζόμενων, διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Παλεύουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και τους εκμεταλλευτές μας.
Αυτός ο αγώνας είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα για καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο που προετοιμάζουν οι εκμεταλλευτές μας με την εξουσία τους, τις κυβερνήσεις τους, τις συμμαχίες τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ενάντια στους εργαζόμενους της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών.
Είναι άρρηκτα δεμένος με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που παλεύει για
  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων.
  • Που παλεύει για να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
  • Για το διώξιμο του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Για καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
Για τη μη αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
Για να μην περιοριστούν στο ελάχιστο συνδικαλιστικές και άλλες ελευθερίες.
  • Κυρίαρχο για μας για το εργατικό κίνημα, είναι ο αγώνας για την κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
  • Είναι ο αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
  • Η Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, η έμπρακτη αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.
  • Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, το 1944 στην Καισαριανή. Βαδίζουμε το δρόμο που χάραξαν οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι εργάτες που σκοτώθηκαν στις απεργίες, στους εργάτες που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν άλλα παρέμειναν αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!
Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά με την παρουσία μας σημερα εδώ με τη μαχητική συμμετοχή μας στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά συμμετέχοντας στους αγώνες του σήμερα, του αύριο, κόντρα στους άδικους πολέμους. Παλεύουμε για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν.
Η ταινία «Συντροφικότητα ». που επιλέξαμε να παρακολουθήσουμε απόψε είναι ακρως επίκαιρη, τόσο για τον ισχυρό αντιπολεμικό της χαρακτήρα όσο και το μήνυμά της για ταξική αλληλεγγύη των λαών καθοριστική διεθνιστική αρχή και αναγκαία σήμερα που γύρω μας ρίχνονται οι ιμπεριαλιστικές βόμβες και η μεσόγειος βρίσκεται στο κέντρο όλων αυτών των δολοφονικών επιχειρήσεων
Η ταινία βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός, που συνέβη το 1906 στο Courrieres, στη βόρεια Γαλλία, και που ήταν ένα από τα χειρότερα εργατικά ατυχήματα στην ιστορία. Γυρίστηκε το 1931, από το Γερμανό Γκέοργκ Βίλχελμ Πάμπστ, Θεωρώ απαραίτητο να θυμίσω ότι μετά το 1919, στη Γερμανία είναι τα δύσκολα χρόνια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Η ήττα για τη Γερμανία είναι βαριά, η ανεργία και ο πληθωρισμός καλπάζουν, οι συνθήκες εργασίες έχουν επιδεινωθεί, ενώ περισσότερο από ποτέ δοκιμάζεται η αγάπη για τον συνάνθρωπο, πόσο μάλλον όταν ανήκει σε άλλη εθνικότητα (πχ σημερινοί πρόσφυγες). Οι Γάλλοι, ύστερα από την -ταπεινωτική για τους Γερμανούς- συνθήκη των Βερσαλλιών, θεωρούνται εχθροί περισσότερο από ποτέ. Σε ένα ορυχείο, στα γαλλο-γερμανικά σύνορα, μια ομάδα Γάλλων ανθρακωρύχων παγιδεύεται στα έγκατα της γης, ύστερα από μια τρομακτική έκρηξη. Η μόνη τους ελπίδα για σωτηρία είναι ένα εγκαταλειμμένο τούνελ. Οι Γερμανοί ανθρακωρύχοι που δουλεύουν από την άλλη μεριά των συνόρων, βλέπουν την τραγωδία και αποφασίζουν να μην κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, παραμερίζοντας εθνικές και πολιτικές διαφορές …...η συνέχεια στην οθόνη
Ραντεβού στην προσυγκέντρωση συνταξιούχων στις 9.30 στην Ομόνοια








2017-04-27

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+