Τίμησε τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στο Βερολίνο



Η ομιλία του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


Στο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη
Μια μεγάλη διεθνιστική εκδήλωση πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία την Κυριακή 7/5, στο Βερολίνο της Γερμανίας, την πόλη - σύμβολο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Στην πόλη που πριν από 72 χρόνια, την 1η Μάη του 1945, κυμάτιζε στο Ράιχσταγκ η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, η σημαία της Σοβιετικής Ενωσης. Λίγες μέρες αργότερα, η φασιστική Γερμανία συνθηκολογούσε άνευ όρων.



Το θέμα της εκδήλωσης ήταν:

«9 Μάη, 72 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών:
Εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην ιστορική διαστρέβλωση ΕΕ - κεφαλαίου. Για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά κρίσεις, πολέμους, φασισμό».

Σε αυτήν συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Πήραν μέρος επίσης εκπρόσωποι 14 Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Η εκδήλωση στηρίχτηκε από την ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ και την ΚΟ Γερμανίας του ΚΚ Τουρκίας.

Στο χαιρετισμό του ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Γραμματέας της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ, Κ. Γκουτζιγιάννης, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Καλωσορίζουμε τους εκπροσώπους Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, που υπηρετεί την ενότητα του κομμουνιστικού κινήματος στην Ευρώπη και την ενίσχυση της πάλης των Κομμουνιστικών Κομμάτων για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Η "Πρωτοβουλία" υπηρετεί τη συγκέντρωση δυνάμεων και τη σχεδιασμένη δράση κατά της ΕΕ, της Ενωσης του κεφαλαίου. Τα κόμματά της συμβάλλουν στην παραπέρα ανάπτυξη των εργατικών - λαϊκών αγώνων, της ταξικής πάλης, στο να δυναμώσει η διαπάλη με τον οπορτουνισμό και τη σοσιαλδημοκρατία, με τη διαβρωτική δουλειά που κάνει το ΚΕΑ, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.





Αποψη από την εκδήλωση στο Βερολίνο
Σ' αυτήν την κατεύθυνση παλεύουν και οι δυνάμεις του ΚΚΕ στη Γερμανία. Μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα που συγκροτήθηκαν και συγκροτούνται σε πολλές πόλεις και που λειτουργούν ως ζωντανός οργανισμός, σχεδιάζουν συλλογικά, παίρνουν πρωτοβουλίες, καλούν σε κινητοποιήσεις, στηρίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και διαδηλώσεις. Αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της οργάνωσης των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που τους γίνεται, καλλιεργούν την ταξική αλληλεγγύη. Αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν τον συμβιβασμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό. Καλούν όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, μετανάστες, πρόσφυγες σε ενεργό συμμετοχή, οργάνωση και πάλη μαζί με τους Γερμανούς εργαζόμενους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στη Γερμανία, ενάντια στη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου.



Για μας, για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ στη Γερμανία, ήταν ξεχωριστό το καθήκον να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να στηριχτεί αυτή η σημαντική συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας. Μεγάλη σημασία αποκτά αυτό, και από το γεγονός ότι την προσπάθεια αυτή την κάναμε από κοινού με τους συντρόφους μας από την Οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στη Γερμανία. Ηταν μια συνεργασία στο πνεύμα του προλεταριακού διεθνισμού, η οποία και αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη για μελλοντικές κοινές δραστηριότητες», κατέληξε ο ομιλητής.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+