Για το Ενιαίο Δικτύο Συνταξιούχων












Αριθ. Πρωτ.:3315 Αθήνα 31 Μαρτίου 2017

Προς: Όλους τους συνταξιούχους Δημοσίου Αττικής


Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Την ώρα που η Κυβέρνηση με τους δανειστές διαπραγματεύεται ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα εναντίον μας.

Την ώρα που ΟΛΕΣ οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΟΛΩΝ των κλάδων της ΣΕΑ, επί ποδός πολέμου οργανώνουν την αντεπίθεσή τους για να αποτρέψουν τις συνταξιοκτόνες πολιτικές.

Την ώρα που απαιτείται το δυνάμωμα των κοινών αγώνων με μεγαλύτερη συσπείρωση και συμμετοχή ΟΛΩΝ των συνταξιούχων για την κλιμάκωση της ταξικής πάλης.

Την ώρα που στα σκαριά βρίσκεται η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου για περιορισμό και κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.

Την ώρα που το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου στοχεύουν στο αποδυνάμωμα των συνδικαλιστικών συνταξιουχικών οργανώσεων και με τον οικονομικό στραγγαλισμό τους.



Αυτή την ώρα η συντονισμένη γενικευμένη επίθεση Τρόϊκας-Κυβέρνησης και βιομηχάνων ενισχύεται από «εφιάλτες» του συνδικαλιστικού κινήματος.

Γνωστός ο ρόλος τους από την καριέρα τους στο εργατικό κίνημα. Αυτό τον ρόλο παίζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Δεν μας εξέπληξε η ίδρυση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.

Οι επικεφαλής τους πείρα διαθέτουν και απροκάλυπτα την χρησιμοποιούν για την διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ενσωμάτωση των συνταξιούχων.

Στόχος η ΣΕΑ και το μαχητικό ταξικό κίνημα, όμως η προσπάθεια τους πέφτει στο κενό.

Θα έπρεπε, πολύ καλά να ξέρουν, ότι απευθύνονται σε αγωνιστές συνταξιούχους που δεν διαθέτουν μόνο πείρα αλλά και ταξική συνείδηση. Αποφασιστικότητα να διαφυλάξουν την ενότητά τους, να στοχεύουν στην καρδιά του ταξικού εχθρού και να απομονώνουν τους διαχειριστές του.

Το «Ενιαίο Δίκτυο» αν ήθελε την ενότητα των συνταξιούχων θα ήταν με την ΣΕΑ την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ –ΠΟΣΕ.ΟΑΕΕ – ΠΣ.ΝΟΜΙΚΩΝ) που μέσα απ’ τις γραμμές της δραστηριοποιούνται χιλιάδες συνταξιούχοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


Θα ήταν μαζί μας στο μετερίζι του αγώνα, όταν αψηφήσαμε τα χημικά, όταν με την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητά μας απομακρύνθηκαν οι «κλούβες» στην Ηρώδου Αττικού, όταν φτάσαμε στο Μαξίμου και είδαμε τον Πρωθυπουργό, όταν κάψαμε τα εντάλματα πληρωμής για τα χαράτσια αλληλεγγύης, τις επιστολές Κατρούγκαλου.


Αλήθεια που ήσασταν όταν χειμώνα κάτω από βροχή, σε ολονύχτια διαμαρτυρία, διατρανώσαμε την αποφασιστικότητά μας να αντιπαλέψουμε αυτήν την αντιλαϊκή αντισυνταξιουχική πολιτική μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας και να την ανατρέψουμε;


Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Η ενότητα που το «Δίκτυο» επικαλείται είναι η ταύτισή του με την «αριστερή» Κυβέρνηση-Τρόϊκα και επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να χτυπήσει το ζωντανό, μαχητικό κίνημα των συνταξιούχων. Η απροκάλυπτη παρέμβασή του για την περικοπή της ενίσχυσης των 20 λεπτών προς τις σωματειακές συνταξιουχικές οργανώσεις, προς τους συνδέσμους μας είναι ευθέως χτύπημα στην λειτουργία των οργάνων, στη δραστηριοποίησή τους με τα οικονομικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν. Τελικά στοχεύει στο αποδυνάμωμα του μαχητικού συνταξιουχικού κινήματος.

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο.

Με ασύστολα ψεύδη προσπαθεί να παραπλανήσει τους συνταξιούχους, να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό πατώντας πάνω και στην άποψη περί βολεμένων συνδικαλιστών, εικόνα που οι ίδιοι με την πορεία τους και την ηθική τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχουν επιφέρει.

Βαπτίζουν την προαιρετική οικονομική ενίσχυση, των 20 λεπτών, προς τα σωματεία που οι ίδιοι οι συνταξιούχοι αποδέχονται και επικροτούν, «κρυφό χαράτσι» και «μια ακόμη μείωση της σύνταξης». Ταυτίζουν την ενίσχυση προς τα σωματεία, με την λεηλασία των απανωτών περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων που υπηρετούν, μας έχουν επιβάλουν.

Κάνουν όλη την βρώμικη δουλειά και όχι με το αζημίωτο.

Παρακινούν τους συνταξιούχους να κάνουν αγωγές (και όχι αγώνες) για την αποκατάσταση των συντάξεών τους γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με κάθε αγωγή θα πρέπει να μπει το χέρι βαθειά στην τσέπη.

Η εμπειρία δείχνει ότι οι όποιες ευνοϊκές, για τα λαϊκά στρώματα αποφάσεις, παραμένουν στις καλένδες.


Το ΔΣ του Συνδέσμου καλεί τους συνταξιούχους να μην τρέφουν αυταπάτες, να γυρίσουν τις πλάτες στην προσπάθεια παραπλάνησης και απροσανατόλισμου και να τους απομονώσει. Να κατοχυρωθεί στην συνείδησή τους ότι το «Ενιαίο Δίκτυο», αυτοί οι συνδικαλιστές είναι απέναντί τους. Ταυτίζονται με τον ταξικό εχθρό, υπερασπίζονται τις πολιτικές που μας εξοντώνουν.

Η καλύτερη απάντηση είναι το δυνάμωμα των Συνδέσμων μας, η ενίσχυση του ταξικού πόλου του συνταξιουχικού κινήματος, ο συντονισμός της δράσης με το εργατικό κίνημα.

Το δυνάμωμα της συμμαχίας όλων όσων χτυπιούνται από την βάρβαρη μονοπωλιακή πολιτική.

Αυτός ο δρόμος μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση και να ανοίξει τον δρόμο για κοινωνία και ζωή που δικαιούμαστε για μας και τα παιδιά μας.


Για το Δ.Σ










Η πρόεδρος Η Γραμματέας

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+