Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη


Αριθ. Πρωτ.  3284                                                                                           Αθήνα 13/2/2017
ΚΑΛΕΣΜΑ

Τρίτη 21 Φλεβάρη, όλοι στον δρόμο

Προς: Όλους τους συνταξιούχους Δημοσίου Αττικής
Συμμετέχουμε μαζικά, αγωνιστικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 18:30 στην Ομόνοια.  Να μη λείψει κανείς
Είμαστε όλοι εκεί, με τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Δυναμώνουμε το μέτωπο αντεπίθεσης όλων των λαϊκών στρωμάτων που χτυπιούνται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.
Δίνουμε ηχηρή απάντηση στο μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – Δ.Ν.Τ – Ε.Ε, πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που το στηρίζουν.
Δίνουμε αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο και  Δηλώνουμε  πως δεν κάνουμε πίσω.
Απαιτούμε  αποκατάσταση όλων των απωλειών, κατάργηση όλων των αντιλαϊκών, αντεργατικών, αντισυνταξιουχικών νόμων.
Διεκδικούμε  όλα όσα δικαιούμαστε, όσα οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν.
Να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες
Εξ άλλου το χρέος τους δεν μας αφορά. Μας χρωστούν δεν τους χρωστάμε. Καταλήστευσαν τα ταμεία μας. Ζητάμε πίσω τα κλεμμένα.
Τα εκβιαστικά διλλήματα δεν μας τρομάζουν. Οι συνταξιούχοι πείρα διαθέτουμε. Οι υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο που δεν έρχεται ποτέ δεν μας ξεγελούν. Το παιχνίδι τους είναι πολυπαιγμένο. Τα χαρτιά τους είναι σημαδεμένα.
 Ότι αξίωσαν οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, οι ντόπιοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες τα προηγούμενα χρόνια έγιναν μνημόνια.
Το κλείσιμο και αυτής της αξιολόγησης που είναι σε διαπραγμάτευση, θα συνοδεύεται από πακέτα μέτρων, ακόμη πιο σκληρών για τα λαϊκά στρώματα, τα οποια δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης.
Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, Δ.Ν.Τ και Ε.Ε δεν μπορεί να κρύψει τις βασικές τους συμφωνίες που είναι η εφαρμογή των προηγούμενων μνημονίων και νέα μέτρα.
Αδιαπραγμάτευτη η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων με όποιο τίμημα. Πάνω σε ερείπια κτίζουν την μελλοντική ανάπτυξη της κερδοφορίας τους.
Η αξιολόγηση συνοδεύεται με αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, εργασιακά και φορολογία που εξασφαλίζει το ενδιαφέρον των επιχειρηματικών ομίλων για επενδύσεις.
Ο δημοσιονομικός κόφτης πάνω απ’ τα κεφάλια μας σημαίνει καρατόμηση συντάξεων, μισθών και όσων κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει (σε πρόνοια, υγεία, παιδεία κ.λ.π.)
Η μείωση του αφορολόγητου ορίου τώρα στα 7.000 αύριο στα 6.000  και σταδιακά στα 4.500 € έως και εξαφάνιση, φέρνει νέα μείωση στο εισόδημα από την αύξηση της φορολογίας σε μισθούς και συντάξεις, ενώ εξασφαλίζει φοροαπαλλαγές, μείωση εισφορών  και διευκολύνσεις στα μονοπώλια.
Η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης που απαιτείται δεν αφήνει περιθώρια για διατήρηση της προσωπικής διαφοράς.
Αυτό θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα που θα μετατρέψει όλες τις συντάξεις σε προνοιακά  επιδόματα και θα οδηγήσει τους συνταξιούχους στα όρια και κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Οι δηλώσεις της «αριστερής» κυβέρνησης ότι διαθέτει κοινωνική ευαισθησία, ότι εφαρμόζει κοινωνική πολιτική είναι κοροϊδία. Εξασφαλίζει μοίρασμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Την ίδια ώρα που απ’ την ληστεία του λαού χαρίζει δισεκατομμύρια στους επιχειρηματίες.

Συνάδελφοι
Αυτήν την κοροϊδία, αυτήν την εξαθλίωση δεν θα την επιτρέψουμε. Όχι άλλη θυσία για την πλουτοκρατία.
Κλιμακώνουμε την δράση μας, οργανώνουμε την πάλη μας.
Δυναμώνουμε την συμμαχία μας για την αντεπίθεση, για την ανάκαμψη των δικών μας συμφερόντων.

Αυτή η διεκδίκηση είναι για μας αδιαπραγμάτευτη
Όλοι στις 21 Φλεβάρη στις 18:30 στην Ομόνοια.  

Πρέπει να βάλουμε φρένο στα μέτρα. Με πίστη ότι μπορούμε να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας το αύριο που μας ανήκει. Κλιμακώνουμε την αντεπίθεσή μας.


Για το ΔΣ


Η Πρόεδρος                                                                        Η Γεν. Γραμματέας


Σούλα Ακζώτη                                                                   Λουκία Κουτσιλέου                            

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+