Καταγγελία για την επίθεση χρυσαυγιτών σε σχολείο στο Ν. Ικόνιο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


   Το Δ.Σ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλει τους Μπράβους της Χρυσής Αυγής που με επικεφαλής τον βουλευτή του φασιστικού μορφώματος και υπόδικο Γ. Λαγό, επιχείρησαν με προπηλακισμούς και ξυλοδαρμούς , να εισέλθουν στο δημοτικό σχολείο Ν. Ικονίου Περάματος, για να μην αφήσουν τα 27 προσφυγόπουλα του «στρατοπέδου» Σχιστού να φιλοξενηθούν στο δημοτικό σχολείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν εκεί, πήραν απροκάλυπτα το μέρος των χρυσαυγητών που επεδίωξαν με προπηλακισμούς και παρά την αντίδραση των γονέων και των δασκάλων, τους διευκόλυναν ώστε να «μπουκάρουν» στο σχολείο.

   Καταγγέλλουμε τους σχεδιασμούς και τους τραμπουκισμούς της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής που καλλιεργεί τον φασισμό, το ρατσισμό και τον αντικομουνισμό, εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και διοργανώνει δουλεμπορικά γραφεία για φτηνά μεροκάματα.

   Καλούμε το λαό, εργαζόμενους και συνταξιούχους να απομονώσουν το φασιστικό μόρφωμα και να διεκδικήσουν μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες, που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ανοικτά κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με ευθύνη του κράτους, με όλη την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται όλοι, ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα, χωρίς την παρουσία Μ.Κ.Ο.


   Να διεκδικήσει το δικαίωμα των προσφύγων και μεταναστών, στην επιλογή και την άμεση μετάβασή τους στις χώρες που επιθυμούν. 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+