ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ 9/9/2016


              ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
              ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

             28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4–10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 
e-mail : posyndya@gmail.com ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: posyndya. blogspot.com

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/9/2016 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.


Συνάδελφοι συνταξιούχοι,  

Η επίθεση της «αριστερής» κυβέρνησης στους συνταξιούχους, όπως και σε όλα τα λαϊκά στρώματα κλιμακώνεται χωρίς καμιά προοπτική για ημερομηνία λήξης.

Νέα αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται στα προηγούμενα, με τις περικοπές σε μισθούς, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με παραπέρα μείωση έως κατάργηση κοινωνικών παροχών - σε υγεία, πρόνοια, κοινωνικά επιδόματα, μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος - με ακόμα πιο άγρια χαράτσια (φοροληστεία, αύξηση εισφορών, ΕΝΦΙΑ), με μπαράζ κατασχέσεων, κόκκινα δάνεια κ.α., ενώ ταυτόχρονα πολλαπλασιάζει τις φοροαπαλλαγές και τις διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Για να περιορίσει τις αναμενόμενες αντιδράσεις και την αγωνιστική διεκδίκηση, περιορίζει το δικαίωμα στην διακίνηση των ιδεών, το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί την συνδικαλιστική προστασία με αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση επιτακτική προβάλει η ανάγκη για:
- κοινό αγώνα όλων των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την ίδια φιλομονοπωλιακή πολιτική, με διεκδίκηση αιτημάτων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
- δυνάμωμα του Σωματείου μας, συμμετοχή των μελών μας στους αγώνες.
- ανασύνταξη του κινήματος με την γραμμή της ρήξης και ανατροπής της υπέρ του κεφαλαίου πολιτικής.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων μας είναι η ανάκτηση όλων των απωλειών, η κατάργηση των αντιλαϊκών-αντεργατικών, αντισυνταξιουχικών νόμων, η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών που δικαιωματικά ανήκουν σε μας και τα παιδιά μας, στην εργατική τάξη ως μοναδικούς παραγωγούς του πλούτου.
Το βέβαιο είναι ότι τα αιτήματα αυτά θα ικανοποιηθούν στο βαθμό που εντείνεται η πάλη και η σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου και της εξουσίας τους σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.
Είναι ώρα να γυρίσουμε την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις που είναι στην υπηρεσία των μονοπωλίων και της κερδοφορίας τους, ενώ τσακίζουν εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Τώρα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για μη περικοπή συντάξεων είναι μια απάτη. Αυτές οι υποσχέσεις οδήγησαν στη σφαγή των μερισμάτων μας στο ΜΤΠΥ, όπως και των επικουρικών συντάξεων.
Ως κοινοί «κλέφτες» αρπάζουν τα δικά μας χρήματα, κόπους μια ζωής.
Να καταδικάσουμε επίσης και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που χρόνια τώρα τάχθηκαν με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις ενάντια στα συμφέροντά μας. Τεράστια η ευθύνη τους για το αποδυνάμωμα του κινήματος, για τον εφησυχασμό και την μοιρολατρία.
Τα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9 και 10 Σεπτέμβρη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, να δώσουν απάντηση πως το κίνημα είναι εδώ αποφασισμένο να αγωνιστεί και να κερδίσει.
Με την δυναμική μαζική παρουσία μας, θα δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας να σταματήσουμε το έγκλημα που διαπράττεται ενάντια σε μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.




ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 9/9/2016
ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (πρώην ΚΟΤΖΙΑ)

ΝΑ ΜΗ ΛΗΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ




                                                                               6 Σεπτέμβρη 2016

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+