ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΤΠΥ

21 Μάρτη 2016
                                                            ΚΑΛΕΣΜΑ

          Προς όλους τους συνταξιούχους Δημοσίου Αττικής.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ
ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΜΤΠΥ)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Νέα αφαίμαξη του πετσοκομμένου εισοδήματος μας, φέρνει απόφαση του ΔΣ του ΜΤΠΥ για μείωση κατά 32,5% του  μερίσματός μας.
 Επιπλέον επέρχεται και αλλαγή  στον τρόπο καταβολής του. Το μέρισμα θα καταβάλλεται, αντί κάθε μήνα, ανά τρίμηνο «ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για την εκπόνηση αναλογιστικών μελετών, από τις οποίες θα προκύψει  η αναπροσαρμογή των μερισμάτων», δηλαδή η ΠΕΡΙΚΟΠΗ τους.  Δρομολογείται επίσης η μελλοντική κατάργησή τους, αφού η καταβολή τους θα έχει άμεση σχέση με την βιωσιμότητα του Ταμείου, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
Επισημαίνουμε το ενδεχόμενο ότι πέραν της αυτοτελούς περικοπής του μερίσματος σήμερα και μιας δεύτερης αύριο, στο σύνολο των επικουρικών ή όλων των αποδοχών με την καθιέρωση του πλαφόν.

Οι συνταξιούχοι,

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε συμφωνία με την ΕΕ, μας εξωθεί στην φτώχια και την εξαθλίωση για χάρη των κερδών της πλουτοκρατίας.
Καταγγέλλουμε επίσης το ΔΣ του ΜΤΠΥ, μέλη του οποίου είναι εκπρόσωποι εργαζομένων και συνταξιούχων, που αντί να στηρίξει τα συμφέροντα των μετόχων-εργαζομένων και μερισματούχων συνταξιούχων, λειτουργεί ως εντολοδόχος όλων των κυβερνήσεων, εφαρμόζοντας αντισυνταξιουχικές πολιτικές, που επέφεραν βαριές επιπτώσεις στα αποθεματικά του Ταμείου μας.
Οι κύριοι του ΔΣ γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα κεφαλαιουχικά  αποθεματικά και όλη η περιουσία του Ταμείου προήλθαν από καταθέσεις των μετόχων και ΜΟΝΟ. Είμαστε οι μόνοι που πρέπει να αποφασίζουμε, να τα διαχειριζόμαστε προς ίδιον όφελος και όχι να τα παραχωρούμε για να κερδίζουν οι τράπεζες, οι επιχειρηματίες, το χρηματιστήριο και οι δανειστές.
Τα ελλείμματα δημιουργήθηκαν με ευθύνη κράτους-κεφαλαίου. Το μάρμαρο πληρώνουν όμως οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Μεγάλη είναι και η ευθύνη της πλειοψηφίας των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που χρόνια τώρα λειτούργησαν ως σύμμαχοι των κυβερνήσεων  της ΕΕ και Κεφαλαίου. Αδρανοποίησαν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, καλλιέργησαν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, με αποτέλεσμα το αποδυνάμωμα του κινήματος και την εν συνεχεία επιβολή όλο και περισσότερων αντιλαϊκών μέτρων.

Οι συνταξιούχοι

Απαιτούμε
-Την ανακεφαλαιοποίηση του Ταμείου με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
- Την ανάκληση της απόφασης για τη χορήγηση του μερίσματος ανά τρίμηνο.
-Την κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών αντισυνταξιουχικών νόμων
-Την αποκατάσταση όλων των περικοπών στο εισόδημά μας.


Δηλώνουμε
Ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούν  τα δικαιώματά μας.
Ότι θα κλιμακώσουμε την δράση μας, θα συνεχίσουμε τους αγώνες, θα συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος, των ΕΒΕ, των αγροτών, μαζικά ανυποχώρητα.
Ο αγώνας για το μετοχικό εντάσσεται στους αγώνες ενάντια σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Καταθέτουμε
Ότι ο μόνος δρόμος που θα βαδίσουμε είναι αυτός της ρήξης, της ανυπακοής για να μην περάσουν τα μέτρα, με προοπτική την ριζική πολιτική αλλαγή.


Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Σούλα Ακζώτη                                                                          Λουκία Κουτσιλέου



Το ΔΣ του Συνδέσμου μας καλεί τα ΔΣ των Συνδέσμων Αττικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να οργανώσουν τα μέλη τους, ώστε μαζικά και δυναμικά να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας για ανυποχώρητη αντίσταση και πάλη για την υλοποίηση των αιτημάτων μας.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+