Εκλογές

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΤΟ  ΚΚΕ

     Όλοι εμείς, συνταξιούχοι του Δημοσίου από την Κεντρική, Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, συνταξιούχοι από το χώρο της Παιδείας  και Υγείας, που υπογράφουμε, το παρόν, στηρίζουμε και ψηφίζουμε το ΚΚΕ στις εκλογές  στις 20 Σεπτέμβη.

     Οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους, τα τελευταία χρόνια δέχτηκαν  βάρβαρη επίθεση ενάντια σε όλα τους τα δικαιώματα που με αγώνες και αίμα είχαν κατακτήσει.
     Το συνταξιουχικό κίνημα βρέθηκε στο προσκήνιο των αγώνων  δηλώνοντας  την αντίθεσή του στις αποφάσεις, μνημόνια – συμφωνίες, του μαύρου μπλοκ της αντίδρασης, ΕΕ – αστικών κυβερνήσεων – αστικών κομμάτων – κεφαλαίου.

     Σήμερα, μέσα από την πείρα των ταξικών αγώνων διαπιστώνουν ότι :

 Όλες  οι κυβερνήσεις , όποιας διαχείρισης (δεξιάς, αριστερής απόκλισης, κεντροδεξιάς η κεντροαριστεράς κλπ ) του ευρωμονόδρομου, στάθηκαν  εχθρικά προς τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους, προσηλωμένες στην διαφύλαξη  της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας.

Το ΚΚΕ ήταν και είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε σταθερά μέσα και έξω από τη βουλή, αρωγός  των αιτημάτων τους, όπως ανάκτηση όλων των απωλειών, απαίτηση για κοινωνική ασφάλιση  (συντάξεις, πρόνοια, υγεία), την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία  κλπ.
.
      Η πρόταση του ΚΚΕ για  Λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των   μονοπωλίων, με αποδέσμευση απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση και με μονομερή διαγραφή του χρέους , είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση που δίνει απάντηση στο σήμερα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για το αύριο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα παράσιτά της, τους καπιταλιστές, το κράτος τους και την εξουσία τους.

     Όσο πιο δυνατό ΚΚΕ τόσο πιο δυνατή η φωνή του εργαζόμενου λαού μέσα και έξω από τη βουλή απέναντι στα πιο αντιλαϊκά μέτρα που μας περιμένουν αύριο.
     Ο καυγάς όλων των υποψηφίων κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο των
     Συνταξιούχων, είναι ποιο κόμμα, ποια συμμαχία, ποια συνεργασία  θα εφαρμόσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά το 3ο πιο βάρβαρο μνημόνιο που αποτελεί τη συνέχεια των προηγουμένων  μνημονίων.

     Δηλώνουμε ότι καταψηφίζουμε όλα αυτά τα κόμματα, είμαστε αντίθετοι με τις συμμαχίες τους και τις συνεργασίες τους.
     Ψηφίζουμε ΚΚΕ.
     Δηλώνουμε επίσης ότι είμαστε έτοιμοι και για την επόμενη μέρα, για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.
Θα μας βρουν απέναντι και με την ψήφο μας και με τους αγώνες μας στο δρόμο. Σ’ ένα κίνημα ρήξης και ανατροπής.
     Καλούμε τους συνταξιούχους που στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις,  για διαφόρους λόγους δεν ψήφισαν το  ΚΚΕ και διαπίστωσαν εκ των υστέρων την κοροϊδία , τα ψέματα και το αδιέξοδο, όπως και όσους   συνταξιούχους που είπαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα  του Ιουλίου και είδαν το ΟΧΙ τους στα αντιλαϊκά  μέτρα , να γίνεται ΝΑΙ στα σκληρά αλλά «αναγκαία» μέτρα, να γυρίσουν τις πλάτες τους σε όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου  και του κεφαλαίου.
Να μην έχουν αυταπάτες, να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς , κάλπικα διλλήματα  και κοροϊδίες.
Οι όψιμοι «αριστεροί» ριζοσπάστες βαδίζουν σταθερά κι αυτοί στον  αντιλαϊκό δρόμο της «παραγωγικής ανασυγκρότησης», δεν αμφισβητούν  την οικονομία της αγοράς. Υπόσχονται ότι αυτοί θα καταφέρουν και τον σκύλο να έχουν χορτάτο και την πίτα ολάκερη.
      Εμείς έχουμε διαπιστώσει διαχρονικά ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Η επιλογή είναι η με το κεφάλαιο η με τον λαό. Εμείς είμαστε με τον λαό.
      Το ΚΚΕ δεν πρόδωσε ποτέ τον λαό, δεν του είπε ψέματα, δεν τον εξαπάτησε, υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται τα συμφέροντά του.

      Καλούμε  όλους τους συνταξιούχους να συμπορευτούν μαζί μας τόσο με την ψήφο τους στο ΚΚΕ όσο και με τη συμμετοχή τους στους ταξικούς αγώνες που είναι αναπόφευκτοι και πρέπει να τους δυναμώσουμε.





     

      ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ  ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ 
       ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ  
     





 




Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+