Με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΝΑΖΙΣΜΟ

Το ΔΣ του Συλλόγου μας υιοθετεί και προσυπογράφει το κοινό ψήφισμα καταδίκης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, που κατέθεσαν δεκάδες ταξικά Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και άλλοι κοινωνικοί φορείς  και συμμετέχει στη συγκέντρωση που θα γίνει στη πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια, στις 8 πμ, στις 20 Απρίλη, τη μέρα έναρξης της δίκης.                                                                                
Καλούμε  τα μέλη μας και όλους τους συνταξιούχους,  προσυπογράφοντας το κοινό ψήφισμα, να καταδικάσουν ηθικά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και να την απομονώσουν κοινωνικά και πολιτικά.
Σας καλούμε να μην ξεχάσετε  τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, στο Πέραμα, τα κυνηγητά και τις δεκάδες επιθέσεις και μαχαιρώματα  κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, τους προπηλακισμούς και τόσα άλλα που έκαναν, με τις οργανωμένες ομάδες καθοδηγούμενων από την ηγεσία τους χρυσαυγιτών που εμφανίζονταν ως «τάγματα εφόδου»
Η «Χρυσή Αυγή» είναι μια φασιστική-ναζιστική πολιτική οργάνωση, ιδεολογικός και πολιτικός απόγονος του φασίστα Μεταξά, των γερμανοτσολιάδων και μπουραντάδων της κατοχής, της χούντας του  Παπαδόπουλου, θαυμαστής και υμνητής του Χίτλερ,  και προπαγανδιστής  του φασισμού-ναζισμού, άρα από τη φύση της εγληματική.
Ο φασισμός-ναζισμός είναι μια αποκρουστική κοσμοθεωρία μίσους και εγκληματικής πρακτικής, εύστοχα αποκαλείται «αυγό του φιδιού», επωάζεται σε κατάλληλες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες του καπιταλισμού. Σήμερα μεταμφιέσθηκε αλλά παραμένει ο ίδιος. Στη χώρα μας φόρεσε τη μάσκα του εθνικισμού για να κρύψει το αποκρουστικό του πρόσωπο.
Σήμερα στη «Χρυσή Αυγή» αρνούνται δημοσίως ότι είναι φασίστες-ναζιστές και δηλώνουν εθνικιστές, οι φωτογραφίες όμως στελεχών τους να χαιρετούν ναζιστικά κάτω από φωτογραφίες του Χίτλερ τους διαψεύδουν.  Ναζιστικά χαιρετούν και σήμερα στις συγκεντρώσεις τους ενώ στην ίδια τη δική τους εφημερίδα, λίγα χρόνια πίσω, εξυμνούσαν τον Χίτλερ και εκτόξευαν το ρατσιστικό και φασιστικόναζιστικό τους δηλητήριο. Οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί μεταναστών, τα «τάγματα εφόδου» που έχουν συγκροτήσει, μας παραπέμπουν στα ρατσιστικά πογκρόμ του Χίτλερ και της Κού-Κλούξ-Κλάν.
Δεν χωρούν εδώ αντιλήψεις και πρακτικές ούτε ότι η Χρυσή Αυγή είναι απλά «ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που το ψήφισε ο Ελληνικός λαός» ούτε η συζήτηση περί «δικαιωμάτων των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών βουλευτών» να παρευρίσκονται σώνει και καλά στις συνεδριάσεις της Βουλής, ούτε η κρατική τηλεόραση να δείχνει τη συνέντευξη τύπου και τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, τις μέρες μάλιστα που γιορταζόταν! η παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, ούτε οι διαβεβαιώσεις ότι στη νέα ΕΡΤ θα βρίσκουν βήμα οι χρυσαυγίτες να κάνουν την προπαγάνδα τους.
 Γιατί;; Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι το «αυγό του φιδιού» και η ιστορία της ανθρωπότητας δεν μας επιτρέπει να το επωάσουμε.
Λένε ότι είναι «αντισυστημικοί» και αντιμνημονιακοί αλλά είναι  τσιράκια των μεγαλοεργοδοτών και των εφοπλιστών.. Ίδρυσαν δουλεμπορικά ρατσιστικά παραμάγαζα που τα ονόμασαν «γραφεία ευρέσεως εργασίας Ελλήνων», με στόχο να εξασφαλίσουν και πελατειακές σχέσεις  με τους ανέργους αλλά κυρίως για να προμηθεύουν φτηνό και ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό χωρίς εργασιακά δικαιώματα στους εργοδότες. Η «Χρυσή Αυγή» είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.
Ο λαός πρέπει με την οργανωμένη και μαζική πάλη του να αντιπαλέψει το φασισμό-ναζισμό στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές, παντού. Να  απομονώσει τους χρυσαυγήτες, να τους αποδυναμώσει. Στον αγώνα αυτόν και οι συνταξιούχοι πρέπει να έχουν  τη δική τους συμβολή.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


 Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                           Η Γεν. Γραμματέας

Σούλα Ακζώτη                       Λουκία Κουτσιλέου


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+