Eνάντια στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων





 

ΨΗΦΙΣΜΑ



ενάντια στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων


Το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) για τα οικονομικά των κομμάτων όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τη διαπλοκή επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με πολιτικά κόμματα και βουλευτές αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί, θεσπίζοντας τις μεταξύ τους οικονομικές συναλλαγές που θα γίνονται από δω και πέρα φανερά και με το νόμο,  απαλλάσσοντας μάλιστα κατά 100% τα ποσά που θα δίνουν οι επιχειρηματίες στα αστικά κόμματα και στους βουλευτές τους από το φόρο εισοδήματός τους ή το φόρο των επιχειρήσεών τους.
Δηλαδή οι επιχειρηματίες και θα διαπλέκονται από δω και στο εξής όχι όπως μέχρι σήμερα αλλά νόμιμα πλέον και θα γλυτώνουν χρήματα από την εφορία!!!

Από την άλλη μεριά το νομοσχέδιο επιχειρεί να περιορίσει έως και να εμποδίσει τη δυνατότητα κομμάτων που στηρίζονται οικονομικά από το λαό να απευθύνονται σε αυτόν για τη οικονομική τους στήριξη και λειτουργία, θεσμοθετώντας το φακέλωμα των μελών και φίλων τους που επιθυμούν να τα στηρίξουν οικονομικά.

Το νομοσχέδιο επιβάλει την αναγραφή των στοιχείων τους, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΑΦΜ ή αριθμό ταυτότητας και συναλλαγή μέσω τράπεζας για πάνω από ένα ποσό οικονομικής ενίσχυσης.
Δηλαδή να συγκεντρώνουν τα κόμματα αυτά όλα τα στοιχεία των ενισχυτών τους και να τα παραδίνουν στο κράτος για φακέλωμα!!!

Το νομοσχέδιο ευθέως βάλει κατά της πολιτικής δράσης των κομμάτων που πολεμούν την αντιλαϊκή πολιτική, που δείχνουν από ποιους αυτή εκπορεύεται, ποιους εξυπηρετεί και ποιους καταδικάζει. Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση έχει έτοιμα και θα φέρει μέτρα για την καταστολή των αγώνων του εργατικού-λαϊκού κινήματος (αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, περιορισμοί και εμπόδια στην κήρυξη   απεργιών, κτλ.), θέμα που μας αφορά άμεσα όλους.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε αυτό το νομοσχέδιο, σε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης, και την καλούμε να το αποσύρει.
 Σε κάθε περίπτωση θα αγωνισθούμε αποφασιστικά να μην εφαρμοσθεί στην πράξη. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει κάθε συμφέρον να  εξακολουθήσει να ζητά την οικονομική στήριξη από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, για τα πολιτικά κόμματα που διαχρονικά τάσσονται και στηρίζουν τα συμφέροντά τους  χωρίς φακελώματα.

Το ΔΣ του Συνδέσμου σε συνεδρίασή του στις 16/9/14, θεωρώντας ότι εκφράζει τη θέληση της πλειοψηφίας των μελών του, ενέκρινε ομόφωνα το παραπάνω ψήφισμα και πήρε την απόφαση να το κοινοποιήσει πλατιά στους συνταξιούχους του Δημοσίου και σε συνδικαλιστικούς φορείς.

Στις 7/10/14 το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από πλατειά σύσκεψη των μελών μας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου.

                                       

                                        Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                 Η Γεν. Γραμματέας

Σούλα Ακζώτη             Λουκία Κουτσιλέου


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+