Γενική Συνέλευση 2Μαίου 2014



Νέα καταιγίδα σαρώνει την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την υγεία, τα επιδόματα. Οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις επιταχύνονται. Αντί Ιανουάριο του 2015 έρχονται Ιούλιο του 2014. Μέχρι το τέλος του έτους προωθείται νόμος για νέες περικοπές σε συντάξεις και παροχές υγείας.
Με το νέο τρόπο υπολογισμού, προβλέπεται η μείωση των συντάξεων από 1/1/2015 στο 60% και σε μια πενταετία στο 48% του συντάξιμου μισθού, από 70% σήμερα. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες καραδοκούν να αναλάβουν τα επαγγελματικά ταμεία, αντικαθιστώντας τα επικουρικά.
Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παρά τις μέχρι τώρα αλλαγές θα αυξηθούν κι άλλο, μαζί με σοβαρούς φραγμούς στην πρόωρη συνταξιοδότηση. Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, λόγω των επιστημονικών επιτευγμάτων μετατρέπεται σε εμπόδιο για την ποιότητα της ζωής και βάρος. Οι περικοπές στην υγεία θα αντιστρέψουν την πορεία αύξησης του προσδόκιμου.
Στον υπολογισμό της πετσοκομμένης σύνταξης θα συνυπολογίζονται και τα περιουσιακά στοιχεία σαν κριτήρια για τη μείωσή της.
            Η νέα οικονομική αφαίμαξη των επικουρικών ταμείων που φτάνει τα 500 εκ. ΕΥΡΩ δεν αφήνει  αμφιβολίες για την περαιτέρω περικοπή έως και οριστική κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και όλα αυτά για διατήρηση και διεύρυνση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και κερδοφορίας.
            Η ΕΕ στηρίζει την επιδίωξη αυτής της κερδοφορίας.
            Μεγάλη  ευθύνη έχουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που στήριξαν τις συνθήκες Μάαστριχτ – Λισαβόνα – ΕΕ 2020 κ.λ.π και εξακολουθούν να πίνουν νερό στο όνομα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
            Με το αποτέλεσμα από τις τριπλές εκλογές, παρόλο που φαίνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια, δεν φαίνεται και ανατροπή του αντιλαϊκού συσχετισμού.
            Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι το δυνάμωμα του κινήματος με τη γραμμή της αντεπίθεσης και ρήξης απέναντι στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και όλους τους διαχειριστές και στήριξης αυτού του δρόμου.




            Συνάδελφοι, ο Σύνδεσμός μας μαζί με το ταξικό συνταξιουχικό και εργατικό κίνημα παλεύει σταθερά και ανειρήνευτα για να μπει φρένο στα μέτρα και να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που εμείς και τα παιδιά μας θα γίνουμε αφέντες του πλούτου που εμείς παράγουμε.
Σας καλούμε όλους σε Γεν. Συνέλευση.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. 2 ΙΟΥΝΗ ΩΡΑ 10.00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΙΚΗΣ 4, 1Ος ΟΡΟΦΟΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ
- ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
- ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
- ΠΛΗΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
Να μην λείψει κανείς από την Γεν. Συνέλευση.

Όλοι πρέπει να είμαστε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις
19 Ιουνίου 14 στις 18.00 στην πλ. Κλαυθμώνος. Μαζί μας θα είναι το Ταξικό Εργατικό Κίνημα.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+