ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του ΔΣ του Συνδέσμου για έγκριση και ψήφιση από τη Γ.Σ. της ΠΟΠΣ, της 30/05/2013.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του ΔΣ του Συνδέσμου
για έγκριση και ψήφιση από τη Γ.Σ. της ΠΟΠΣ, της 30/05/2013.
Διαμορφώνουμε τα αιτήματά μας με κριτήριο τις ανάγκες των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες κόντρα στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων.
Για τον σκοπό αυτό απαιτείται η ευρύτερη συμμετοχή των συνταξιούχων στη δράση, η ενδυνάμωση της ΣΕΑ και του αγωνιστικού διεκδικητικού μετώπου ανατροπής όλων των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται.
Ο εκσυγχρονισμός, ο εκδημοκρατισμός της ΠΟΠΣ, η έκφραση όλων των απόψεων και η αντιπροσώπευση όλων των δυνάμεων και τάσεων στο ΔΣ της ΠΟΠΣ, εγγυάται το ενδιαφέρον των συνταξιούχων για την προσέλευση και εγγραφή τους στους Συνδέσμους.
Αποφασίζουμε σήμερα να αλλάξουμε πορεία έμπρακτα
(α) με τη δημιουργία ενός ΑΤΥΠΟΥ οργάνου της ΠΟΠΣ στο οποίο θα συμμετέχουν τα προεδρεία των ΔΣ των συνδέσμων Αττικής ή τριμελούς αντιπροσωπείας των Συνδέσμων Αττικής (όπως το ΔΣ του κάθε Συνδέσμου αποφασίσει).
Το ΑΤΥΠΟ αυτό όργανο θα συνέρχεται σε τακτά διαστήματα, λόγου χάρη την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα με αντικείμενο συζήτησης τον συντονισμό της δράσης των συνταξιούχων Αττικής, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας μας με ευθύνη οπωσδήποτε του ΔΣ της ΠΟΠΣ, για την ενδυνάμωση ΣΕΑ.
(β) Με την αλλαγή του Καταστατικού της ΠΟΠΣ, την καθιέρωση της απλής αναλογικής για την ανάδειξη οργάνων.
(γ) Θέτουμε τους στόχους πάλης, οργανώνουμε συντονίζουμε τον αγώνα και
 Απαιτούμε:
1.                               Την αποκατάσταση όλων των περικοπών και απωλειών με  πλήρη κάλυψη από τον κρατικό Προϋπολογισμό. Να φορολογήσουν την πλουτοκρατία.
2.                          Την πλήρη κάλυψη των αποθεματικών των Ταμείων από το κράτος και τη φορολόγηση των  καπιταλιστών που τα καταλήστεψαν.
3.                         Την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών και την αποκατάστασή τους.
4.                         Άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης, με την κατάθεση των δικαιολογητικών συνταξιοδότησης, μέχρι να βγει η τελική.
5.                         Τη σταδιακή κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
6.                         Γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, 30 χρόνια εργάσιμου βίου, 60 χρόνια για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες, μειωμένα κατά 5 χρόνια αντίστοιχα για τα ΒΑΕ.
7.                         Αφορολόγητο ποσό 20.000 € για το άτομο και 40.000 € για την οικογένεια, με 5000 € επιπλέον για κάθε παιδί.
8.                         Να καταργηθούν ΟΛΑ τα χαράτσια.
9.                         ΟΧΙ στη διαθεσιμότητα-απόλυση των Δ.Υ. ΟΧΙ στη κατάργηση-συγχώνευση Δημοσίων Υπηρεσιών. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.
10.                    Σταθερή και μόνιμη δουλειά. ΟΧΙ στις ελαστικές μορφές εργασίας.
11.                    ΟΧΙ στον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος. Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της επιστράτευσης. 
12.                    Συντονισμός δράσης των 5 Συνδέσμων της Αττικής  για τα προβλήματά μας.
13.                    Μαζική συμμετοχή συνταξιούχων στις εκδηλώσεις της ΣΕΑ με ευθύνη των ΔΣ των Συνδέσμων
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Απαιτούμε:
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε ιδιωτικής επιχειρηματικής  δραστηριότητας στην Υγεία.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με χορήγηση όλων των φαρμάκων χωρίς διάκριση, και χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων.
Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, του ΕΟΠΥΥ. Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ.
Άμεσα πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για άνεργους,  ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους.  
Να καταργηθεί κάθε χρηματική καταβολη των ασφαλισμένων για περίθαλψη, εισφορές, για φάρμακα, εξετάσεις, εισιτήρια στα εξωτερικά ιατρεία και νοσοκομειακή περίθαλψη. 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+