Πάρτε μέρος δυναμικά στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των συνταξιουχικών σωματείων



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

21 Μάρτη 2013


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Πάρτε μέρος δυναμικά στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των συνταξιουχικών σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών σε κάθε γειτονιά, με βάση τα οξυμένα προβλήματα, έξω από Εφορείες, ΔΕΗ, Νοσοκομεία, που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ(ΠΟΠΣ)-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΟΤΑ-ΤΑΕΟΑΕΕ. όλο το μήνα Μάρτη και το 1ο δεκαπενθήμερο του Απρίλη.

Εκφράστε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας στους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στους ανέργους που παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλειά.

Στις 19 Απρίλη, ημέρα Παρασκευή, κορυφώνονται οι αγωνιστικές εκδηλώσεις με πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου, για να εκθέσουμε τα αιτήματά μας στον Πρωθυπουργό.

Πάρτε όλοι μέρος. Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός όλων των απομάχων της δουλειάς.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Οι εξελίξεις στις συντάξεις μας, σε νοσοκομεία-φάρμακο-ΕΟΠΥΥ αλλά και η νέα φοροληστεία του εισοδήματός μας, με τους νέους φόρους και τα χαράτσια, παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας που δεν σταματάει εδώ.

Νέα μέτρα θα παρθούν (να μην υπάρχει καμιά αυταπάτη για το αντίθετο) και για τις συντάξεις μας, ήδη άνοιξε το ζήτημα για νέο Ασφαλιστικό.

Θα συνεχιστούν οι τρομοκρατικοί εκβιασμοί για στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, μια εκδοχή που έχει σχέση και με το βάθεμα της κρίσης της Ευρωζώνης και της χώρας μας. Η Κύπρος είναι χειροπιαστή απόδειξη.

Άλλωστε η παραπέρα μείωση μισθών και οι συντάξεων είναι (και αυτό το κρύβουν όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου) στρατηγική επιλογή και ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό μείωσης διαφέρει.

Άρα ο μοναδικός δρόμος για τους συνταξιούχους είναι ο δρόμος του αγώνα, σε συμπαράταξη με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Σήμερα συνάδελφοι κανείς μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την καθολική άγρια επίθεση.

Η απάντηση πρέπει να δοθεί από όλους όσους πλήττονται, με οργάνωση στόχο και αποφασιστικότητα.

Ζούμε σε κατάσταση πολέμου, πρέπει να πάρουμε υπεύθυνη θέση. Ή με το κεφάλαιο ή με τον Λαό . Είναι ανάγκη να μεγαλώσει το μέτωπο της τάξης μας. Να μεγαλώσει το μέτωπο της λαϊκής συμμαχίας ( εργατική τάξη- αγρότες - φτωχοί επαγγελματίες – γυναίκες – μαθητές, σπουδαστές της λαϊκής οικογένειας), ενάντια στον ταξικό αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο και οι διαχειριστές του, όλων των αποχρώσεων σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

Ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί να σταθεί απέναντι στο «νόμο και τάξη» των αστών, μπορεί να βάλει φρένο στα μέτρα σήμερα, αλλά και να ανοίξει το δρόμο για το τσάκισμα των εκμεταλλευτών και της εξουσίας τους.

Στα σημερινά αδιέξοδα της εξαθλίωσης που έχει παγιδευτεί ο λαός δεν χωρούν ημίμετρα.

Η απάντηση του μετώπου είναι :

- Μονομερής διαγραφή του χρέους.

- Έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

- Αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΔΝΤ – ΕΚΤ – ΝΑΤΟ κ.λ.π.).

- Ο πλούτος που οι εργαζόμενοι παράγουν να γίνει λαϊκή περιουσία που ο λαός θα διαφεντεύει.


ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ:

- Αποκατάσταση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα και στο επίδομα αδείας, στις μειώσεις του εφάπαξ.

- Αποκατάσταση στις κοινωνικές δαπάνες μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Κοινωνικές παροχές που να καλύπτουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την Υγεία, την Πρόνοια, την Κοιν. Ασφάλιση.

- Κατάργηση της φοροληστείας εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, κατάργηση όλων των χαρατσιών, του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

- Για να έχουν δουλειά τα παιδιά και τα εγγόνια μας

- Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των ελλειμμάτων που προήλθαν από το «κούρεμα» όλων των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων.


Συνάδελφοι,

Λέμε STOP στα μέτρα . Δεν χρωστάμε σε κανένα.

Το χρέος να πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Να το πληρώσει η πλουτοκρατία. Φτάνει πια. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε εμείς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, όπως μας αξίζει ως μοναδικούς παραγωγούς του πλούτου. Διεκδικούμε όσα οι σύγχρονες ανάγκες το απαιτούν.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 19 ΑΠΡΙΛΗ


Μάρτης 2013

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+