Πολιτιστικές εκδηλώσεις



              ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
              ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

      28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4–10677 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 2103815177 FAX: 210 3801207


Το ΔΣ του Συνδέσμου μας έχοντας επίγνωση των τεραστίων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε λόγω των πολιτικών επιλογών των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, αποφάσισε να
πάρουμε ανάσα και δύναμη για αυτά που έρχονται, με διάφορες ποιοτικές εκδηλώσεις, που εν καιρώ θα σας ανακοινώσουμε.

Στις 16/1/13 προγραμματίσαμε να παρακολουθήσουμε την πιο κάτω οπερέτα.
ΟΠΕΡΕΤΑ
Θεόφραστος Σακελλαρίδης,
 Η Χαλιμά

ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Θέατρο Ολύμπια  Εθνική Λυρική Σκηνή.

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου – θ.α. / Σκηνοθεσία και επεξεργασία κειμένου: Πέτρος Ζούλιας

Συμμετέχει η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ

Με την πρόθεση να γνωρίσει στο κοινό καλύτερα τον πολυγραφότατο συνθέτη του Βαφτιστικού, η Εθνική Λυρική Σκηνή αναβιώνει φέτος τη γοητευτική οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη Η Χαλιμά. Σε αυτό το πλαίσιο φροντίζει πρωτ’ απ’ όλα για την αποκατάσταση του μουσικού κειμένου, ώστε το έργο να δοθεί στην πλήρη του μορφή και με την αυθεντική ενορχήστρωση.  Η Χαλιμά ανασύρθηκε από τα μουσικά αρχεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.  Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1926 από τον θίασο Καντιώτη-Ριτσιάρδη στο καλοκαιρινό θέατρο Μοντιάλ με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Η υπόθεση, σύμφωνα με το λιμπρέτο του Σ. Ποταμιάνου, εμπνευσμένη αμυδρά από τις «Χίλιες και μια νύχτες», εξελίσσεται σε ένα παλάτι της ανατολής, όπου ο κουτοπόνηρος μάγειρας Αλή-Μουσακάς χρησιμοποιείται ως όργανο των ερωτικών σχεδίων της σαγηνευτικής Χαλιμάς και του αιχμάλωτου πρίγκιπα Σαχ-Ρουμάν.
Η μουσική του Σακελλαρίδη βρίθει από ανατολίτικες μελωδίες, οι οποίες συνδυάζονται με ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο με τους κοσμοπολίτικους ρυθμούς της εποχής: το φοξ-τροτ, το τανγκό και το one-step. Η Χαλιμά παρουσιάζεται για πρώτη φόρα από την Ε.Λ.Σ.

Καλή διασκέδαση και σε ετοιμότητα για τα δύσκολα που έρχονται.



                   Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+