ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 9 ΙΟΥΝΗ 2011


                              ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
              ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ-ΕΝΩΘΕΙΤΕ
--
Όλοι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Την Πέμπτη 9 Ιούνη, 10.30 το πρωί

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν στην εξαθλίωση και μας και τα παιδιά μας. Σε ενιαίο μπλοκ Κυβέρνηση-Κεφάλαιο-Ευρωπαϊκή Ένωση-Δ.Ν.Τ λυσσασμένα επιτίθενται με όλα τα μέσα, όλους τους τρόπους. Δεν πρόκειται να σταματήσουν εκτός αν ο λαός αποφασίσει να τους σταματήσει.
·                    Μειώνουν τις συντάξεις κύριες και επικουρικές.
·                    Μειώνουν ακόμη περισσότερο το ήδη πενιχρό εισόδημά μας με το νέο ΛΑΦΚΑ στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
·                    Στο στόχαστρο είναι η πλήρης περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Η απόλυση 150.000 Δημ.Υπαλ. θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη μείωση των ανύπαρκτων αποθεματικών.
·                    Η κύρια σύνταξη μαζί με την επικουρική θα γίνει προνοιακό επίδομα.
·                    Τιμωρούνται άμεσα οι κάτω των 60 χρόνων συνταξιούχοι με την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων.
·                    Μειώνεται το αφορολόγητο όριο και περιορίζεται στα 600 ευρώ. Νέοι φόροι επιβάλλονται άμεσοι και έμμεσοι με την ταυτόχρονη αύξηση της τιμής στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και στα είδη ευρείας κατανάλωσης.
·                    Αμφίβολο είναι αν οι αιτήσεις που εκκρεμούν για το ΕΦΑΠΑΞ και το ΤΕΑΔΥ θα ικανοποιηθούν.
·                    Η περικοπή δώρων Χριστ.+Πάσχα του Μ.Τ.Π.Υ δεν αφήνει ερωτηματικά για το Μ.Τ.Π.Υ. Οι πολύ «αξιόλογες και ενδιαφέρουσες» προτάσεις του προέδρου του Μ.Τ.Π.Υ δεν αφήνουν ερωτηματικά για το ρόλο του  νέου Μ.Τ.Π.Υ. Έχουμε πείρα από τις εξ ίσου «αξιόλογες  πράξεις» του: δηλ. περικοπή δώρου Χριστ.+Πασχα του Μετοχικού Ταμείου.
·                    Από 1-9-2011 καταργείται ως ταμείο ο ΟΠΑΔ. Ξενοικιάζονται τα γραφεία του, κεντρικά και περιφερειακά και ο ΟΠΑΔ εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ. Το ΙΚΑ θα σηκώσει το βάρος της εξυπηρέτησης 1,5εκ. ασφαλισμένων με ότι αυτό συνεπάγεται για την περίθαλψή μας. Ο συνταξιούχος, εργαζόμενος, άνεργος  θα στερείται τις στοιχειώδεις παροχές  υγείας, από την εμπορευματοποίηση της. Αφαιρούνται άλλα 450 φάρμακα από τις λίστες όπως και ιατρικές εξετάσεις. Αυξάνονται τα νοσήλια καθιερώνεται το εισιτήριο των 5Ε για τα εξωτερικά ιατρεία ενώ λείπουν γιατροί   και νοσηλευτικό προσωπικό. Ταυτόχρονα καταργούνται-συγχωνεύονται νοσοκομεία.
·                    Περικόπτονται και οι τελευταίες κοινωνικές παροχές.

Αν πάρουμε υπ όψην το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, την ανεργία των παιδιών μας ή τους εξευτελιστικούς μισθούς των 500Ε με τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, ολοκληρώνεται το μπαράζ των μέτρων και γίνεται επιτακτική η ανάγκη της αντίστασης και της ανυπακοής.  Οι ώρες είναι κρίσιμες. Έχουμε απέναντι μας την πιο άγρια επίθεση , την πιο ανάλγητη πολιτική.
Η κυβέρνηση και όσοι την  στηρίζουν έχουν κηρύξει πόλεμο στη λαϊκή οικογένεια. Θυσιάζουν εργαζόμενους και συνταξιούχους στο βωμό του κέρδους για την ανταγωνιστικότητα του Κεφαλαίου.
Δεν πιστεύουμε στα ψέματά τους. Η Ελλάδα του λαού φτωχαίνει, όχι η Ελλάδα των επιχειρήσεων. Θα σκάσουν από τα κέρδη τους, αυτή είναι η αλήθεια για την κρίση τους.
Τέρμα πια στην κοροϊδία. Τέρμα πια στην τρομοκρατία. Καμιά συναίνεση. Καμιά ανοχή.
Να πληρώσουν οι πλουτοκράτες απ’ τα σωρευμένα κέρδη τους.
Μπροστά σ’αυτή την κατάσταση οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ομοσπονδίες αποφάσισαν ομόφωνα να απαντήσουν δυναμικά με πανελλαδικά συλλαλητήρια, στη Θεσσαλονίκη, Ήπειρο, Κρήτη και Αθήνα.                                                     
Στην Αθήνα θα συμμετέχουν συνταξ.οργανώσεις από Αττική -Στερεά Ελλάδα – Πελοπόννησο - Αγρίνιο. Οι σύνδεσμοι του Δημοσίου Αττικής (Αθήνας, Ανατ.Αττικής,  Δυτ.Αττικής,  Πειραιά), Πελοπονήσου,  Στ.Ελλάδας, είναι ώρα να συμμετέχουν μαζικά και να ενώσουν την φωνή τους με τους υπόλοιπους συνταξιούχους.
Ευθύνη της ομοσπονδίας, μέλος των συνεργαζόμενων συνταξ.ομοσπονδιών να οργανώσει τον αγώνα των συνταξιούχων Δημοσίου.

Συνάδελφοι,
Όλοι στη συγκέντρωση να ακουστεί δυνατά η φωνή μας στην Αθήνα, σ’ όλη τη χώρα. Να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο.
Με αποφασιστικότητα ανυποχώρητα θα συνεχίσουμε, θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας με όλους τους συνταξιούχους, με όλο το ταξικό κίνημα, μέχρι την οριστική ανατροπή αυτής  της απάνθρωπης πολιτικής, μέχρι που ο παραγόμενος πλούτος να ανήκει σ’ αυτόν που τον παράγει: στον εργαζόμενο, στον συνταξιούχο.
Μέχρι να κατακτήσουμε τη δική μας λαϊκή εξουσία που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Μας άνοιξαν τον πόλεμο. Μπορούμε να τους νικήσουμε. Το δίκιο είναι μαζί μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ





Αθήνα, Ioύνιος 2011

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+