ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΠΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ  ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΠΣ


1.      Όχι στην υιοθέτηση των αντιλαϊκών μνημονίων και συμφώνων σταθερότητας, ανταγωνιστικότητας, της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

2.      Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών , αντεργατικών αντιασφαλιστικών, αντισυνταξιουχικών, αντιδημοκρατικών νόμων.


3.      Ξεπάγωμα των συντάξιμων αποδοχών μας.

4.      Επιστροφή αναδρομικά της 13ης και 14ης σύνταξης και του δώρου Χριστουγέννων του ΜΤΠΥ και κανονική καταβολή τους από εδώ και πέρα.

5.      Κατάργηση του ΛΑΦΚΑ.

6.      Ούτε ένα ΕΥΡΩ για την πλουτοκρατία.

7.      Υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους.

8.      Δημόσιο καθολικό, αποκλειστικά δωρεάν σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα αυτό, χωρίς καμιά εισφορά από τους ασφαλισμένους.

9.      Άμεση κρατική χρηματοδότηση όλων των ταμείων ΤΠΔΥ – ΤΕΑΔΥ – ΟΠΑΔ – ΜΤΠΥ. Καμιά περαιτέρω επιβάρυνση των ασφαλισμένων, ΚΑΤΩ τα χέρια από τις επικουρικές συντάξεις.

10. Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

11. Κατάργηση του Ν. 2592/98 ( Απόφαση 14172/002/31-1-2002 ΦΕΚ 147 Β) της υποχρεωτικής κράτησης των 0,30 των συνταξιούχων για εισφορά στην ΠΟΠΣ. 

12. Ένταξη της Ομοσπονδίας στη δύναμη του ΠΑΜΕ.

13. Το νέο ΔΣ της ΠΟΠΣ, εντός εξαμήνου, να διοργανώσει καταστατικό Συνέδριο για τροποποίηση καταστατικού σεότι αφορά στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και ανάδειξη οργάνων, συγκεκριμένα:
-         Εφαρμογή της απλής αναλογικής
-         Κατάργηση της αντιπροσωπευτικής ψήφου
-         Εκλογή Προέδρου της ΠΟΠΣ από το ΔΣ και όχι από το Συνέδριο (Γενική Συνέλευση)
   Προτείνεται, την επεξεργασία τροποποίησης να την αναλ΄βει Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει ένα μέλος του Συνδέσμου Αθήνας επειδή την πρόταση αλλαγής των άρθρων του Καταστατικού την έκανε ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος.

          Σημείωση : Από τις 13 προτάσεις του Συνδέσμου μας ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία οι 11 και απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία οι 2 (οι υπ΄αριθμ. 11 και 12 )

                            

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+