Η ΠΟΠΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟΥ ΜΤΠΥ









ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σε έκτακτη συνεδρίαση του το ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων
 Πολιτικών Υπαλλήλων Αθηνών αποφάσισε:
1.Καταγγέλλει την επαίσχυντη και αχαρακτήριστη ενέργεια του ΔΣ της ΠΟΠΣ το οποίο μέσω του προέδρου της πρότεινε την αναστολή πληρωμής του ¨Δώρου» από το μέρισμα 200.000 συνταξιούχων του Δημοσίου, στη Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων ( ΜΤΠΥ).
2. Καταγγέλλει την Κυβέρνηση η οποία με την πολιτική της οδήγησε και οδηγεί τα ταμεία σε οικονομικό μαρασμό προς όφελος του κεφαλαίου. Από χρόνια οι πρασινογάλαζες κυβερνήσεις σφετερίσθηκαν τα αποθεματικά του ταμείου, τα έδιναν άτοκα σαν δάνεια σε μεγαλοεπιχειρηματίες, τα έπαιζαν στον τζόγο του χρηματιστηρίου και παράλληλα δεν έδιναν ούτε τη νομοθετημένη εργοδοτική κρατική εισφορά στο ταμείο.
3. Καταγγέλλει επίσης το ΔΣ της διορισμένης Διοίκησης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων ( ΜΤΠΥ) η οποία με πράξεις και παραλήψεις συμπράττει με την Κυβέρνηση για την κατεδάφιση και αυτού του ταμείου.

Το ΔΣ του Συνδέσμου καλεί την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση του ΜΤΠΥ να πάρει απόφαση για τη χορήγηση του δώρου των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους ΔΥ και ταυτόχρονα να ξεχάσει οποιοδήποτε σχεδιασμό για μείωση των επικουρικών συντάξεων τόσο σε νεοσυνταξιοδοτούμενους ΔΥ, όσο και σε παλαιούς συνταξιούχους.
Καλεί όλους τους συνταξιούχους να είναι σε ετοιμότητα για αγώνες που οπωσδήποτε θα αναπτυχθούν ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, καλεί επίσης τους Συνδέσμους Συνταξιούχων όλης της χώρας να πάρουν θέση καταδικάζοντας την ενέργεια του ΔΣ της ΠΟΠΣ και του Προέδρου της. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η περικοπή του δώρου σαν πρόταση των ίδιων των συνταξιούχων, περιορίζοντας έτσι το κόστος που πρέπει να επωμισθεί η Κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της.


                                         Για Το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                                Η Γεν. Γραμματέας


Σούλα; Ακζώτη                                                           Λουκία Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+